Üniversite personelimize yönelik Personel Daire Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Kişisel Verilerin Korunması (KVK) Farkındalık eğitimi” konulu Hizmet İçi Eğitim, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sezercan BEKTAŞ hocamızın sunumuyla 03-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında tamamlandı.

Personelimizin yoğun ilgi gösterdiği eğitim 4 ayrı grupta 4 farklı günde 303 personelimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak üzere düzenlenen eğitimde Üniversite personeli;

Kişisel Veri,

Kişisel Veri Türleri,

Kişisel Verilerin İşlenmesi, Saklanması ve İmhası,

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,

Veri Sorumlusu,

Gizlilik Protokolü,

Aydınlatma Metni

konuları ile ilgili aydınlatılmış olup konular örneklerle akılda kalıcı hale getirildi.

Eğitimin son kısmında personelimizin sorularına verdiği cevaplarla bizi daha da aydınlatan Sezercan hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.