Üniversitemiz, 5M Yönetim Danışmanlığı & Bilgi Teknolojileri önderliğinde Kurumsal Zeka Veri Yönetim Platformu’na geçiş yaparak daha dinamik bir yapıya kavuşmayı hedeflemektedir.
Kurumsal Zeka; Üniversitemizin tüm verilerini tek bir noktada toplayıp, dinamik olarak raporlayan bir iş zekası yapısına sahip olmakla birlikte, kurumumuzda manuel ortamlarda tutulan verilere yönelik esnek veri giriş yapısını sunmaktadır.

Bu  platform veri anlamlandırma yapabilmeye yönelik temel bir veri düzlemi de sağlamaktadır. Kurumsal Zeka’ya geçiş sürecinde yapılacak olan eğitimlerin ilk oturumu 38 personelin katılımı ile yüz yüze gerçekleştirildi.

Personel Dairesi Başkanlığı ve Kalite Koordinatörlüğü İşbirliği ile gerçekleştirilen eğitim ile Kurumsal Zeka Veri Yönetim Platformu’nun amacına değinilerek personelin sürece adaptasyonu sağlanmaya çalışıldı. Veri girişinin nasıl yapılacağı uygulamalı şekilde tüm katılımcılara gösterildi.

Sağlıklı raporlamanın sağlıklı veri girişi ile mümkün olduğu belirtilerek eğitimlerin devam edeceği vurgulandı.