Üniversitemiz personeline yönelik düzenlenen Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı ile Yangın Farkındalığı eğitimi Üniversitemizin çeşitli birimlerinde farklı zamanlarda gerçekleştirilmiştir.

Personel Daire Başkanlığı, Sivil Savunma Uzmanlığı ve Sakarya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı İşbirliği ile gerçekleştirilen Yangın Farkındalığı eğitimi ile;

• Yangın anında yapılması gerekenler,
  • Yangının büyümesini önleme,
  • Yangın büyüdüğünde nasıl hareket edilmesi gerektiği,
  • Yangın Türleri,
  • Yangın Türlerine göre hangi yangın söndürücülerin kullanılacağı,

konularında bilgi verildi. Bir saat süren eğitimin ardından gerçekleştirilen Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı ile eğitimde verilen bilgilerin kalıcılığı arttırılmaya çalışıldı. Personelin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerin belirli zamanlarda tekrarlanmasına karar verildi.

Eğitimlerin düzenlenmesindeki katkılarından ötürü Sivil Savunma Uzmanı Serap KARAKOÇ’a, etkili sunumlarıyla Sakarya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz.