Üniversitemiz ile Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan Hizmet İçi Eğitim Faaliyetlerinde İş Birliği Protokolü kapsamında Çocuk Gelişimi Uzmanı Duygu UYAR’ın samimi sunumuyla SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “Çocukça İletişim” eğitimine katılım sağladık.

Nelson Mandela’nın: “Bir insanla iletişim kurmak istiyorsanız, kendi bildiğiniz dili değil; onun anladığı dili konuşun.” sözü ile eğitime başlayan Duygu Uyar, bu söze vurgu yaparak bazı çocukların İtaatkâr olduğunu değişiklikleri kolayca kabul ettiklerini; bazılarının ise karşıt olduğunu ve değişiklikleri itirazlarla,  zorlanarak kabul ettiklerini vurguladı.

Sözlerin yapıcı, etkileyici ve yıkıcı, korkutucu etkileri üzerinde durarak iletişimin temelinde ebeveynin rolünün gerilimi azaltmak ve çocuk ile yakınlaşmayı sağlamak olduğunu vurguladı. İlk görevimizin çocuklarımızla ilişki kurmak olduğu ve bu işin ilk adımının da onları hassasiyetle dinlemek olduğunu belirtti. Çocuklarımızın duygularını anlamanın, onları kabul ettiğimizi hissettirmenin ancak aynı zamanda sınır koymak konusunda kararlı olmanın da bir o kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Dinlemek, anlamak, kabul etmek, övmek, nezaketli olmak, güven atmosferi yaratmak, yol gösterici olmak, yanlışı göstermek, alternatif sunmak, istikrarlı olmak ve sınırları belirlemek konuları çerçevesinde ilerleyen eğitimde Duygu Hanım son olarak ebeveynlerin bu süreçte kendilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmemesi gerektiğini hatırlattı.

Ebeveynlerin hayatlarında belki de en önemli varlıkları olan çocuklarıyla iletişimlerini sağlıklı kılmak ve bağlarını güçlendirmek adına hayatımıza yapmış olduğu değerli katkılarından ötürü Sayın Duygu Uyar’a, SUBÜ Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Kocaman'a, SUBÜ Personel Daire Başkanı Hülya Ayvaz Camcı'ya ve katılım sağlayan personelimize teşekkürlerimizi sunarız.